• Projekt " Škola budúcnosti "

          • Naša škola sa zapojila do výzvy grantového programu Škola budúcnosti s projektom „Tablety a ich využitie pri vyučovaní komunikačných schopností“.  Tento projekt bol podporený a uskutočnil sa vďaka podpore Nadačného fondu Magenta Life spravovaného Karpatskou nadáciou.

                 Prostredníctvom tohto projektu sa nám podarilo zefektívniť vyučovanie predmetu Rozvíjanie komunikačných schopností s využitím modernej didaktickej techniky. Ponúkli sme tak učiteľom inovatívne a inšpirujúce námety vzdelávania a žiakom sme zatraktívnili hodiny.Ďakujeme

          • Čerešňová bublanina

          • Skvelé tradičné koláče neodmysliteľne patria na naše stoly. Tradičným sezónnym koláčom je aj bublanina, ktorú si naši žiaci s pomocou pedagógov upiekli. Koláč nielenže dobre vyzeral, ale aj  výborne chutil. Ďakujeme.

          • Projekt Nadácie VSE "Podpora malých inovácií"

          •  " Projekt podporila Nadácia VSE" - názov projektu Aj ten najmenší (po)krok je pre nás inovatívny.

            Ďakujeme Nadácii VSE  za schválenie projektu Podpora malých inovácií s názvom Aj ten najmenší (po)krok je pre nás inovatívny.

            Cieľom nášho projektu je posunúť našu školu v duchu inovácií do „ďalšej“ etapy 21. storočia.

            Interaktívna tabuľa je neodmysliteľnou pomôckou pri výučbe žiakov s poruchou autistického spektra a downovým syndrómom, nakoľko s týmito diagnózami sa spája znížená úroveň porozumenia a narušená komunikačná schopnosť. Vďaka grantu od nadácie VSE sme vymenili nevyhovujúci model interaktívnej tabule so zastaraným projektorom za nový, modernejší, ktorý nevytvára nežiaduci tieň pred žiakmi pri práci s tabuľou. Prepojením interaktívnej tabule s vizualizérom chceme rozvíjať prostredníctvom obrázkových kariet a priameho prepojenia s kamerou konkrétne myslenie žiakov a rozširovať ich pasívnu aj aktívnu slovnú zásobu. Prostredníctvom grafického tabletu rozvíjame jemnú motoriku a kreativitu žiakov, ktorí majú slabý prítlak na papier a odmietajú naň kresliť. Tieto prepojenia sú pre nás „chytrým“ riešením ako ďalej kognitívne rozvíjať a zaktivizovať našich žiakov a zároveň umožniť využitie týchto moderných technológií. 

          • Školský výlet -ZOO Košice 07. jún 2022

          • Záver školského roka sa už tradične spája so školskými výletmi, ktoré sme počas dvoch rokov nemohli z dôvodu zlej epidemiologickej situácie zorganizovať. Tento rok bol pre nás a našich žiakov veľmi výnimočný. Splnilo sa nám želanie, zorganizovať školský výlet do Zoologickej záhrady v Košiciach. Veľká vďaka patrí nášmu Občianskému združeniu " Za horizont", ktorý tento školský výlet zafinancoval. Naši žiaci mali možnosť vidieť veľmi veľa druhov zvierat, zažiť kŕmenie tuleních mládať, vyskúšali si lezenie v Lužnom lese, detské atrakcie a na záver spoznali vyhynuté druhotvorné tvory v Dinoparku. Ďakujeme.

      • Kontakty

        • Špeciálna základná škola, SNP 827/53, Sečovce
        • 056/6689150-51-52
        • SNP 827/53, 07801 Sečovce 07801 Sečovce Slovakia