• Projekt- Čítanie je naša vášeň aj radosť

          • V rámci programu "Gesto pre mesto " vyhláseného Raiffaisen bankou sme vypracovali projekt s názvom Čítanie je naša vášeň aj radosť. Projekt postúpil do verejného hlasovania.

            Hlasovať môžete každá osoba staršia ako 18 rokov prostredníctvom online formulára na stránke  https://www.gestopremesto.sk/hlasovanie/kosicky-kraj. Každá osoba môže hlasovať iba raz.

            Projekt s navyšším počtom hlasov  v každom kraji Slenskej republiky získa finančný dar 2000 eur.

            Načo chce škola využiť finančné prostriedky? Čítajte.....

            Cieľom projektu je rozvíjať u žiakov s mentálnym postihnutím ich detskú fantáziu, čitateľské a komunikačné schopnosti. Podstatou projektu je zlepšenie materiálneho vybavenia Špeciálnej základnej školy na hodinách Slovenského jazyka a literatúry. Nákupom sedacích vakov, kobercov, drevených políc, detskej a náučnej literatúry by sme vytvorili čitateľský kútik v triede, ktorý bude žiakom slúžiť nielen na spestrenie výchovno- -vzdelávacieho procesu, ale aj na relaxáciu a oddych. Projektom by sme chceli žiakov podporiť pri vytváraní si kladného vzťahu k literatúre a úspešné začlenenie do spoločnosti.

                                                                          Ďakujeme za každý hlas !

             

          • Mikuláš - december 2021

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Mikuláš - december 2021.

            Tak ako každý rok, aj tento, si na nás dobrý strýčko Mikuláš spomenul. Spolu s čertom našich žiačikov trošku preverili, či sa učia, poslúchajú a tí to mali možnosť dokázať peknou básničkou alebo pesničkou... Veru, už sa nám to tu začína „zvianočnievať“... A práve teraz je ten najlepší čas zamyslieť sa nad zmyslom týchto tradícií, aby sa z nich nevytratilo čaro a láska... Milí naši žiaci, rodičia a učitelia. Želáme Vám, aby sa Vám v tomto predvianočnom zhone podarilo trošku spomaliť, myslieť viac jeden na druhého a spomenúť si na tých, ktorí potrebujú naše milé slovo, či chvíľku pozornosti. Užite si tieto vzácne chvíle v pokoji a s úsmevom na perách... PaedDr. Dana Dancáková

          • Celoslovenská kampaň Červené stužky

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Celoslovenská kampaň Červené stužky.

            Naša škola sa tak ako minulý školský rok zapojila da celoslovenskej kampane Červené stužky. Červené stužky sú symbol 1.decembra- Svetového dňa boja proti AIDS. Žiaci pod vedením Mgr. Márie Hadingerovej a Mgr. Kamily Gábor Lörincovej si zhotovili červené stužku, ktoré počas posledného novembrového týždňa a hlavne 1.12., kedy bolo vyvrcholenie tejto kampane, si pripli na viditeľné miesto a tým vyjadrili svoj postoj k tejto chorobe. Samozrejme pridali sa všetci zamestnanci školy.

          • Vianočné tvorenie- december 2021

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Vianočné tvorenie- december 2021.

            Vianočné sviatky pomaly klopú na dvere a naši pedagógovia spolu so žiakmi sa pustili do vianočného tvorenia. Výrobky zo studeného porcelánu, vianočné pozdravy, ikebany a taktiež dekorácie zo sklených fliaš zdobia našu školu a navodzujú nám vianočnú atmosféru.Ďakujeme.

          • Knižné kamarátstva Panta Rhei 2021

          • Žiačky našej školy Michaela a Jesika sa spolu s triednou pani učiteľkou Mgr. Martinou Krajčovič Iľkovou zapojili do knižno-tanečnej výzvy Panta Rhei k piesni Mira Jaroša - Radšej čítaj. Naučili sa tanečnú choreografiu, natočili video ako tancujú a čakali na vyhodnotenie. Video sa Mirovi Jarošovi páčilo a dievčatá zvítazili.

            GRATULUJEME !!! STE JEDNIČKY!!!

            Vítazné video si môžete pozrieť.

          • Enviroprojekt 2021

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Enviroprojekt 2021.

            Vďaka výzve MŠVVaŠ SR sa nám podarili získa finančný príspevok v rozvojovom projekte " Enviroprojekt 2021". Našim cieľom bolo zvýšiť záujem u žiakov o ochranu prostredia, pomocou zážitkového učenia a starostlivosti o školskú záhradu vzdelávať žiakov a zvýšiť povedomie o hmyze a jeho význame pre spoločnosť. Žiaci s pomocou pedagógov a personálu školy vyrobili domčeky pre hmyz, ktoré sme umiestnili v školskej záhrade, vytvorili záhon, kde sme vysadili bylinky a trávy. Do školskej záhrady sme umiestnili informačné tabule, ktoré poskytujú základné informácie o hmyze. V odborných publikáciách žiaci vyhľadávali informácie o hmyze a spolu s pedagógmi vytvorili obrázkové karty a pracovné listy s ktorými pracujú na disponibilných hodinách Slovenského jazyka a literatúry. Všetkým zúčastnením patrí veľká vďaka.

          • Deň stromov

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Deň stromov.

            "Deň stromov" patrí k dňom, o ktorom sa veľa nehovorí a nepíše. V našej škole sme na tento významný deň nezabudli. Pedagógovia si pre našich žiakov pripravili veľa zaujímavých aktivít.Žiaci vyrábali obrazy z rôznych prírodných materiálov, hľadali názvy stromov v slovenských piesňach a porekadlách, zisťovali čo všetko žije na strome. Všetky práce, ktoré žiaci vytvorili, sú vystavené vo vestibule našej školy.Ďakujeme.

          • Zdravá výživa

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Zdravá výživa.

            Dňa 12.októbra 2021 sa na našej škole uskutočnilo netradičné vyučovanie venovanému dňu Zdravej výživy. Žiaci triedili potraviny na zdravé a nezdravé, tvorili pyramídu zdravých potravín, vyfarbovali pracovné listy, spolu s pedagógmi pripravovali, ochutnávali a spoznávali zdravé pomazánky. Viesť žiakov k zdravému spôsobu života a k starostlivosti o svoje zdravie a zdravie iných prostredníctvom pestrých výchovno-vzdelávacích činností sa naplnil. Ďakujeme

          • Otvorenie školského roka 2021/2022

          •   Riaditeľstvo Špeciálnej základnej školy Sečovce oznamuje žiakom a zákonným zástupcom, že slávnostné otvorenie školského roka 2021/2022 sa uskutoční vo štvrtok 2.septembra 2021 o 8, 00 hod. v budove ŠZS na ulici SNP 827/53 a na elokovanom pracovisku, ul. Nová 1690/11 Sečovce.

            Pravidelné vyučovanie podľa schváleného rozvrhu sa začne 3. septembra 2021.

            POVINNOSTI ZÁKONNÉHO ZÁSTUPCU ŽIAKA PRI NÁSTUPE DO ŠKOLY od 2.septembra 2021

            1. Zákonný zástupca predkladá pri prvom nástupe do školy a po každom prerušení dochádzky do školy v trvaní 3 a viac po sebe nasledujúcich kalendárnych dní (vrátane víkendov a sviatkov) "Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti " Pisomne_vyhlasenie_o_bezpriznakovosti(2).pdf

            2. Zákonný zástupca zabezpečí pre žiaka každý deň 2 rúška (náhradné musí mať pri sebe v prípade potreby) a papierové jednorázové vreckovky.

                                          Prajeme všetkým úspešný štart do nového školského roka !

                                                                                                                                             PaedDr.Dana Dancáková

                                                                                                                                                 riaditeľka školy

    • Kontakty

      • Špeciálna základná škola, SNP 827/53, Sečovce
      • 056/6689150-51-52
      • SNP 827/53, 07801 Sečovce 07801 Sečovce Slovakia