• Čarovná jeseň október 2022

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Čarovná jeseň október 2022.

            Príchod jesene pod názvom "Čarovná jeseň" sme oslávili dňa 10.októbra 2022 u nás v škole krásnym dopoludní, Počas dňa bolo pre žiakov našej školy pripravených veľa aktivít (napr. skladanie obrázkov o jeseni, priradzovanie ovocia a zeleniny do skupín, ochutnávka ovocia, tvorenie obrázkov z prírodnín, skladanie tajničky, vytváranie jesenných ikebán. Celú tvorbu našich žiakov si môžete prezrieť vo vestibule školy. Ďakujem.

          • Hravé športové dopoludnie

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Hravé športové dopoludnie.

            Dnešný deň sme zažili v našej škole krásne dopoludnie. V úvode dňa k nám zavítal vzácny hosť pán Ľ. Engler, ktorý nám priblížil ťažký život sokoliarov. Zároveň nám predstavil časť dravcov, o ktorých sa stará a ktorých chová. Okrem výcviku dravých vtákov ich chráni a má nemocnicu, kde sa stará o zranených jedincov. Po tejto besede sme sa presunuli na FK Slavoj Sečovce, kde si žiaci zahrali futbal, vyskúšali si rôzne športové disciplíny a zároveň si zopakovali vedomosti o prírode prostredníctvom zážitkového učenia. Všetkým zúčastnením patrí veľká vďaka .ĎAKUJEME

          • Projekt " Škola budúcnosti "

          • Naša škola sa zapojila do výzvy grantového programu Škola budúcnosti s projektom „Tablety a ich využitie pri vyučovaní komunikačných schopností“.  Tento projekt bol podporený a uskutočnil sa vďaka podpore Nadačného fondu Magenta Life spravovaného Karpatskou nadáciou.

                 Prostredníctvom tohto projektu sa nám podarilo zefektívniť vyučovanie predmetu Rozvíjanie komunikačných schopností s využitím modernej didaktickej techniky. Ponúkli sme tak učiteľom inovatívne a inšpirujúce námety vzdelávania a žiakom sme zatraktívnili hodiny.Ďakujeme

          • Čerešňová bublanina

          • Skvelé tradičné koláče neodmysliteľne patria na naše stoly. Tradičným sezónnym koláčom je aj bublanina, ktorú si naši žiaci s pomocou pedagógov upiekli. Koláč nielenže dobre vyzeral, ale aj  výborne chutil. Ďakujeme.

          • Projekt Nadácie VSE "Podpora malých inovácií"

          •  " Projekt podporila Nadácia VSE" - názov projektu Aj ten najmenší (po)krok je pre nás inovatívny.

            Ďakujeme Nadácii VSE  za schválenie projektu Podpora malých inovácií s názvom Aj ten najmenší (po)krok je pre nás inovatívny.

            Cieľom nášho projektu je posunúť našu školu v duchu inovácií do „ďalšej“ etapy 21. storočia.

            Interaktívna tabuľa je neodmysliteľnou pomôckou pri výučbe žiakov s poruchou autistického spektra a downovým syndrómom, nakoľko s týmito diagnózami sa spája znížená úroveň porozumenia a narušená komunikačná schopnosť. Vďaka grantu od nadácie VSE sme vymenili nevyhovujúci model interaktívnej tabule so zastaraným projektorom za nový, modernejší, ktorý nevytvára nežiaduci tieň pred žiakmi pri práci s tabuľou. Prepojením interaktívnej tabule s vizualizérom chceme rozvíjať prostredníctvom obrázkových kariet a priameho prepojenia s kamerou konkrétne myslenie žiakov a rozširovať ich pasívnu aj aktívnu slovnú zásobu. Prostredníctvom grafického tabletu rozvíjame jemnú motoriku a kreativitu žiakov, ktorí majú slabý prítlak na papier a odmietajú naň kresliť. Tieto prepojenia sú pre nás „chytrým“ riešením ako ďalej kognitívne rozvíjať a zaktivizovať našich žiakov a zároveň umožniť využitie týchto moderných technológií. 

          • Školský výlet -ZOO Košice 07. jún 2022

          • Záver školského roka sa už tradične spája so školskými výletmi, ktoré sme počas dvoch rokov nemohli z dôvodu zlej epidemiologickej situácie zorganizovať. Tento rok bol pre nás a našich žiakov veľmi výnimočný. Splnilo sa nám želanie, zorganizovať školský výlet do Zoologickej záhrady v Košiciach. Veľká vďaka patrí nášmu Občianskému združeniu " Za horizont", ktorý tento školský výlet zafinancoval. Naši žiaci mali možnosť vidieť veľmi veľa druhov zvierat, zažiť kŕmenie tuleních mládať, vyskúšali si lezenie v Lužnom lese, detské atrakcie a na záver spoznali vyhynuté druhotvorné tvory v Dinoparku. Ďakujeme.

          • Svetový deň včiel 20.máj 2022

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Svetový deň včiel 20.máj 2022.

            Svetový deň včiel je neoddeliteľne spojený s históriou Slovenska. Slovenskí včelári tento deň nielen oslavujú, ale tradične upozorňujú aj na riziká, ktoré včely a ďalšie opeľovače ohrozujú. Aj s našími žiakmi sme si pripomenuli tento významný deň a to teoretickými a praktickými úlohy ako boli puzzle, stavanie úľa z kociek, výber správnych produktov včiel, poznávanie rôznych druhov včiel, nosenie peľu na nohe od kvetu do úľa. Touto akciu si žiaci obohatili dôležité poznatky zo života včiel.Ďakujem za krásne strávenie dopoludnia.

          • Deň mlieka

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Deň mlieka.

            Svetový Deň mlieka sme si pripomenuli peknou akciu v našej škole. Žiaci boli rozdelení do skupín. V úvode si žiaci pozreli prezentáciu o mlieku, triedili mliečne výrobky, skladali tajničky a puzzle, vyskúšali si dojenie a v závere ochutnávali mliečne výrobky. Bola to veľmi pekná akcia s ktorej si žiaci odniesli veľa cenných informácii. Ďakujeme.

          • Deň matiek 2022

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Deň matiek 2022.

            Po dlhšej dobe sme mohli osláviť krásny sviatok Deň matiek. Najväčším šťastím pre dieťa je mať milú, dobrú, nežnú a starostlivú mamu. Pre naše mamky sme si pripravili program plný básni, piesni, tancov a hier. Aj takouto formou sme sa chceli naším mamkám poďakovať. Okrem krásneho umeleckého zážitku si naše mamky odniesli ručne vyrobené srdiečka a sladkú odmenu. V mene celého kolektívu školy Vám prajeme, aby ste zo svojich detí mali vždy radosť. Mamičky, ďakujeme !!!

    • Kontakty

      • Špeciálna základná škola, SNP 827/53, Sečovce
      • 056/6689150-51-52
      • SNP 827/53, 07801 Sečovce 07801 Sečovce Slovakia